barszcz ukraiński

Klasyczny, smakowity barszcz przyrządzony według oryginalnej receptury zza wschodniej granicy. Zupa o bardzo bogatym smaku jest odpowiednia o każdej porze roku.

 

Składniki: woda, burak czerwony 20%, ziemniaki, śmietana, fasola czerwona, kapusta biała świeża, fasolka szparagowa zielona, pomidory bez skórek, seler, por, sok z buraka kiszonego 2,5% (sok
z buraka ćwikłowego kiszonego, chrzan, czosnek, liść laurowy, sól), cukier, ocet spirytusowy, sól, ziele angielskie, pieprz czarny, liść laurowy, czosnek.

 

Sposób przygotowania: zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!

 

Przechowywać w temperaturze 2-5 °C, a po otwarciu spożyć w ciągu dwóch dni.


Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E)
tłuszcz (T)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
węglowodany (W)
- w tym cukry
białko (B)
sól (S)
77 kcal/100g
1,2 g/100g
1,1 g/100g
14,3 g/100g
2,1 g/100g
2,5 g/100g
3,5 g/100g