krupnik jarski

Klasyczny polski krupnik, tym razem w wersji bezmięsnej. Teraz również wegetarianie mogą rozgrzać się pyszna zupą w chłodne dni. Dzięki dodatkowi świeżych ziół zachwyca głębokim smakiem.

 

Składniki: woda, ziemniaki, kasza jęczmienna 12%, cebula, marchew, pietruszka, seler, pasternak, lubczyk, por, olej rzepakowy, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, sól.

 

Sposób przygotowania: zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!

 

Przechowywać w temperaturze 2-5 °C, a po otwarciu spożyć w ciągu dwóch dni.


Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E)
tłuszcz (T)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
węglowodany (W)
- w tym cukry
białko (B)
sól (S)
33 kcal/100 g
0,5 g/100 g
0,0 g/100 g
5,9 g/100 g
1,1 g
0,9 g/100 g
0,7 g/100 g