zupa grzybowa

Zupa grzybowa na bazie podgrzybków i pieczarek. Sycący posiłek według tradycyjnej receptury, idealny na chłodniejsze dni.

 

Składniki: woda, ziemniaki, podgrzybki 6%, pieczarki 6%, selerśmietana, marchew, pietruszka, sól, sos sojowo-grzybowy (soja, mąka pszenna, woda, sól, cukier, ekstrakt grzybowy), czosnek, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy.

 

Sposób przygotowania: zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!

 

Przechowywać w temperaturze 2-5 °C, a po otwarciu spożyć w ciągu dwóch dni.


Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E)
tłuszcz (T)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
węglowodany (W)
- w tym cukry
białko (B)
sól (S)
90 kcal
4,0 g
1,0 g
12,0 g
0,5 g
2,0 g
1,4 g