zupa koperkowa

Delikatna zupa koperkowa przygotowana na bazie warzyw z dodatkiem świeżego koperku. Doskonała propozycja na smaczny, domowy obiad.

 

Składniki: woda, ziemniaki, marchew, por, seler, śmietana, koperek 3%, sól, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy.

 

Sposób przygotowania: zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!

 

Przechowywać w temperaturze 2-5 °C, a po otwarciu spożyć w ciągu dwóch dni.


Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E)
tłuszcz (T)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
węglowodany (W)
- w tym cukry
białko (B)
sól (S)
30 kcal/100g
0,8 g/100g
0,5 g/100g
4,8 g/100g
0,9 g/100g
0,8 g/100g
0,9 g/100g