zupa krem z dyni

Dynia w połączeniu z aromatycznymi ziołami i przyprawami tworzy niepowtarzalny smak kremu.
Tak przygotowany jest idealną propozycją na chłodniejsze dni.

 

Składniki: woda, dynia 35%, ziemniaki, marchew, cebula, śmietana, ocet winny, czosnek, cukier, kaszka kukurydziana, kurkuma, papryka słodka mielona, tymianek, kmin rzymski, kminek, cynamon, oregano, imbir, cukier, sól, pieprz czarny, olej rzepakowy.

 

Sposób przygotowania: zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!

 

Przechowywać w temperaturze 2-5 °C, a po otwarciu spożyć w ciągu dwóch dni.


Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E)
tłuszcz (T)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
węglowodany (W)
- w tym cukry
białko (B)
sól (S)
44 kcal/100g
1,5 g/100g
0,7 g/100g
9,1 g/100g
3,8 g/100g
1,5 g/100g
1,0 g/100g