Zupa krem z pieczonej papryki

Smak pieczonej papryki w połączeniu z kremowym serkiem mascarpone tworzy oryginalną kompozycję, która zaskoczy niejedno podniebienie. Doskonała propozycja na sycący i smaczny posiłek.

 

Składniki: pomidory krojone bez skórek, woda, papryka czerwona 18%, marchew, cebula, ser mascarpone 3% (śmietanka pasteryzowana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), czosnek, cukier, papryka słodka mielona, sól, olej rzepakowy, pieprz cayenne.

 

Sposób przygotowania: zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

 

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!

 

Koniecznie przechowywać w temperaturze 2 °C – 5 °C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.


Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E)
tłuszcz (T)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
węglowodany (W)
- w tym cukry
białko (B)
sól (S)
167 kJ/40 kcal/100 g
1,7 g/100 g
0,7 g/100 g
6,8 g/100 g
2 g/100 g
0,5 g/100 g
0,7 g/100 g