zupa krem z pomidorów

W aksamitnym kremie przygotowanym według oryginalnej włoskiej receptury kryje się esencja smaku pomidorów wzbogacona odpowiednio dobranymi przyprawami.

 

Składniki: woda, pomidory bez skórek 24%, marchew, cebula, koncentrat pomidorowy, ziemniaki, seler, śmietana, cukier, sól, pieprz czarny, czosnek, olej rzepakowy, oregano, bazylia.

 

Sposób przygotowania: zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!

 

Przechowywać w temperaturze 2-5 °C, a po otwarciu spożyć w ciągu dwóch dni.


Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E)
tłuszcz (T)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
węglowodany (W)
- w tym cukry
białko (B)
sól (S)
55 kcal/100g
2,7 g/100g
1,0 g/100g
6,3 g/100g
2,1 g/100g
1,7 g/100g
1,4 g/100g