zupa krem z zielonego groszku i szparagów

Aksamitny krem z zielonego groszku i białych szparagów to zupa wyjątkowo lekka, a zarazem pożywna. Dzięki zawartości szparagów jest źródłem witamin i mikroelementów.

 

Składniki: woda, groszek zielony 25%, cukinia, ziemniaki, cebula, szparagi białe 3%, śmietana, sól, pieprz czarny, olej rzepakowy.

 

Sposób przygotowania: zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!

 

Przechowywać w temperaturze 2-5 °C, a po otwarciu spożyć w ciągu dwóch dni.


Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E)
tłuszcz (T)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
węglowodany (W)
- w tym cukry
białko (B)
sól (S)
54 kcal/100g
1,3 g/100g
0,7 g/100g
10,5 g/100g
6,6 g/100g
3,4 g/100g
1,2 g/100g