zupa ogórkowa

Tradycyjna zupa polskiej kuchni na bazie ogórków kiszonych z dodatkiem świeżych warzyw to doskonała propozycja na codzienny, domowy obiad.

 

Składniki: woda, ogórek kiszony 21%, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, śmietana, koperek, cukier, pieprz ziołowy (gorczyca, majeranek, cząber, kminek, tymianek, curry, chilli), czosnek, sól, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny.

 

Sposób przygotowania: zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!

 

Przechowywać w temperaturze 2-5 °C, a po otwarciu spożyć w ciągu dwóch dni.


Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E)
tłuszcz (T)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
węglowodany (W)
- w tym cukry
białko (B)
sól (S)
65 kcal/100g
4,3 g/100g
0,9 g/100g
7,5 g/100g
0,7 g/100g
1,4 g/100g
1,5 g/100g