zupa tajska z zielonym curry

Ostra zupa kuchni tajskiej przygotowana na bazie zielonego curry. Intensywny smak nadają jej wyjątkowo aromatyczne składniki.

 

Składniki: woda, cukinia, śmietana, ziemniaki, pieczarki, groszek zielony, cebula, fasolka szparagowa zielona, zielona pasta curry 0,2% (zielone chilli, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, sól, galangal, kmin, kolendra), trawa cytrynowa, sól.

 

Sposób przygotowania: zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!

 

Przechowywać w temperaturze 2-5 °C, a po otwarciu spożyć w ciągu dwóch dni.


Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E)
tłuszcz (T)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
węglowodany (W)
- w tym cukry
białko (B)
sól (S)
36 kcal/100g
2,0 g/100g
0,9 g/100g
3,4 g/100g
0,7 g/100g
1,0 g/100g
0,5 g/100g