zupa wietnamska ostra

Dzięki bogactwu pikantnych przyprawi aromatów ta zupa nawet w ponury zimowy wieczór potrafi przenieść do Azji.
Smaki orientu są hitem ostatnich lat,a nasze danie przygotowujemy w oparciu o najlepsze tradycyjne receptury.

 

Składniki: woda, mleko kokosowe (ekstrakt kokosowy 60%, woda), marchew, seler, por, pietruszka, mięso z podudzia kurczaka, cebula, makaron ryżowy (mąka ryżowa, woda), imbir, olej rzepakowy, cukier, pieprz cayenne, ocet spirytusowy, czerwone curry (suszone czerwone chilli, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, sól, skórka limonki kaffir, galangal, kolendra, kmin), pasta tom kha (sól, galangal, trawa cytrynowa, cukier, olej sojowy, skórka limonki kaffir, szalotka, korzeń kolendry, chilli), kurkuma, liście limonki kaffir, sos ostrygowy (woda, kwasek cytrynowy, ekstrakt rybny, ekstrakt ostrygowy, cukier, sól, skrobia kukurydziana), sos sojowy ciemny (soja, mąka pszenna, sól, cukier, woda), pasternak, lubczyk, pieprz czarny, sól.

 

Sposób przygotowania: zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca

 

Przechowywać w temperaturze 2-5 °C, a po otwarciu spożyć w ciągu dwóch dni.


Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E)
tłuszcz (T)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
węglowodany (W)
- w tym cukry
białko (B)
sól (S)
47 kcal/100 g
3,0 g/100 g
1,2 g/100 g
2,8 g/100 g
1,1 g/100 g
2,0 g/100 g
0,8 g/100 g