Karkówka w sosie grzybowym z kopytkami
Składniki
kopytka gotowane 53% (ziemniaki, mąka pszenna, masa mąka jajowa, sól), karkówka pieczona 23,5% (mięso wieprzowe 97,3%, sól, przyprawy), sos grzybowy 23,5% (pieczarki 29,4%, mix maślanki i olejów roślinnych, woda, podgrzybki 12,6%, cebula, mąka pszenna, czosnek, mix tłuszczowy (tłuszcz roślinny palmowy nieutwardzony, śmietanka, olej słonecznikowy, tłuszcz serwatkowy), olej rzepakowy, sól, przyprawy).
Produkt może zawierać: orzechy arachidowe, orzechy, seler, gorczycę, sezam.
Sposób przygotowania
Danie może być odgrzane w rondelku lub w kuchence mikrofalowej. Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię opakowania i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).
Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii - danie może być bardzo gorące.
Koniecznie przechowywać w temperaturze 2–5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.
Wartość odżywcza (w 100 g)
wartość energetyczna (E) 153 kcal/ 641 kJ /100 g
tłuszcz (T) 6,7 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,6 g /100 g
węglowodany (W) 15,0 g /100 g
- w tym cukry0,8 g /100 g
białko (B) 7,6 g /100 g
sól (S) 1,4 g /100 g
