Makaron penne z pomidorami i tuńczykiem
Składniki
sos pomidorowy z tuńczykiem 50% (pomidory bez skórki pasteryzowane 58%, tuńczyk w oleju słonecznikowym 13,2%, cebula, woda, mix maślanki i olejów roślinnych, szprot wędzony w oleju rzepakowym, koncentrat pomidorowy, oliwki czarne konserwowe, mąka pszenna, przyprawy, czosnek, kapary marynowane, sól, cukier), makaron ugotowany 50% (makaron z mąki z pszenicy durum, olej rzepakowy, sól).
Produkt może zawierać: orzechy arachidowe, orzechy, seler, gorczycę, sezam.
Sposób przygotowania
Danie może być odgrzane w rondelku lub w kuchence mikrofalowej. Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię opakowania i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).
Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii - danie może być bardzo gorące.
Koniecznie przechowywać w temperaturze 2–5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.
Wartość odżywcza (w 100 g)
wartość energetyczna (E) 166 kcal/ 694 kJ /100 g
tłuszcz (T) 3,4 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g /100 g
węglowodany (W) 25 g /100 g
- w tym cukry1,6 g /100 g
białko (B) 6,9 g /100 g
sól (S) 1,1 g /100 g
