Zupa grzybowa

Zupa grzybowa na bazie podgrzybków i pieczarek. Sycący posiłek według tradycyjnej receptury, idealny na chłodniejsze dni.

Składniki

woda, ziemniaki, podgrzybki 4,4%, pieczarki 4,4%, seler, mix maślanki i i olejów roślinnych, marchew, pietruszka, mieszanka przypraw, sos sojowo-grzybowy (woda, sól, soja, mąka pszenna, cukier, grzyby, barwnik: karmel, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe, substancja słodząca: acesulfam K), cukier, olej rzepakowy, sól.

Produkt może zawierać: orzechy arachidowe, orzechy, gorczycę, sezam.

Sposób przygotowania

Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 149 kJ /36 kcal /100 g

tłuszcz (T) 0,7 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g /100 g

węglowodany (W) 6,9 g /100 g

- w tym cukry1,4 g /100 g

białko (B) 1,1 g /100 g

sól (S) 0,8 g /100 g

Posmakuj również